Skip to the content

Historie

Terratec ble startet i 2004 og er en videreføring av kartleggings- og flyfotoaktivitet i Fjellanger Widerøe. Den gang var vi 5 ansatte med lidenskap for flykartlegging og ønske om å hjelpe til i samfunnsutviklingen. Vi har hele tiden hatt fokus på langsiktige kundeforhold. Dette har resultert i en jevn vekst og muligheten til å videreutvikle kompetansen vår, til fordel for våre kunder.

Fra 2006 til 2010 utvidet vi vår aktivitet ved å kjøpe inn og utvikle avanserte sensorer. Terratec var bl.a. et av verdens første firma til å investere i flybåren laserskanningsutstyr. Vi opererer også hyperspektrale skannere og termiske kamera. I 2009 begynte vi med laserskanning fra bil (Mobile Mapping), og har opparbeidet oss en unik ekspertise på dette område. Å kunne kombinere laserskanning fra bil og tog, med eksisterende datafangstmetoder har vært verdifullt for kundene våre, og gitt dem besparelser både i form av økonomi og bruk av ressurser. Frem mot 2013 har vi foredlet datafangstmetodene våre. Verktøyene våre er verdt mye for kundene når vi er i stand til å utvikle oss i takt med krav fra markedet.

Mars 2014 flyttet vi fra Lysaker til Vækerø. Nå, i 2020, er vi 145 ansatte med hovedkontor i Oslo, avdelingskontor i Bergen, Trondheim og Stavanger. Totalt med selskapene i Sverige, Finland, Estland og Spania er vi ca 250 ansatte i konsernet. Vår flyoperative base er på Rakkestad Lufthavn.