Skip to the content

Skråfoto

Terratec har god ekspertise på å utvikle nye løsninger som ivaretar ulike kundebehov.

Vi har blant annet utviklet ulike skråkameraløsninger som vi opererer idag. 

Et av systemene fotograferer bildesett med fem bilder samtidig; ett bilde rett ned og 4 skrått framover, bakover og til begge sider. Bildesettene tas med mindre enn ett sekunds mellomrom og har meget god overlapp.

Et annet system som er spesialbygget for å opereres fra helikopter, dette har mulighet til å fotografere med to skråfotokameraer (framover og bakover) og et kamera rett ned, samtidig som det utføres laserskanning. Dette systemet er spesielt godt egnet for detaljert kartlegging og dokumentasjon av bl.a. infrastruktur som jernbane.

Typisk oppløsning eller GSD (Ground Sampling Distance) for systemene varierer fra under 1 cm og opp til ca. 15 cm avhengig av flyhøyde.  Etter innsamling vil Terratec optimalisere bildene etter kundens behov og gjennomføre en rekke digitale etterprosesseringsmetoder hvor det blir kompensert for ulike lysforhold og eksponeringsinnstillinger.

Det gjør at våre bilder har god detaljsynlighet og homogenitet både i lys- og skyggeområder og kunden får et produkt med god kvalitet. 

Populære produkter inkluderer:

  • Fotorealistiske 3D bymodeller
  • Detaljert kartlegging av infrastruktur som f.eks. jernbane
  • Innsynsløsninger
  • Fasadebilder
  • Terrengmodeller basert på bildematching